Főkategória >

LED szalagok


LED szalagok beltérre és kültérre

Öntapadós 12V-os és 24V-os LED szalagokat kínálunk akár fő világításként, akár dekorációként. Modern és energiatakarékos megoldások beltérre, kültérre és víz alá egyaránt.

 
A LED szalagok egyre népszerűbbek. Sokan választják hangulatos dekorációs világításként, de a nagyobb fényű LED szalaggal fővilágítás is kialakítható. A hosszú élettartam érdekében a LED szalagot aluprofilba kell elhelyezni, mely biztosítja a szükséges hűtést. A teljesen homogén, egyöntetű fény eléréséhez pedig fontos betartani méterenként a megfelelő LED diódák számát, mert csak így érhető el a tökéletes hatás.

Háromféle LED szalag biztosíthatja a fényforrást: a legelterjedtebb a beltéri, de sokan keresik már az IP védett, azaz a por- és pára védett kültéri változatot, valamint a szilikon tokkal ellátott vízálló szalagot kerti tavakhoz, medencékhez.

Cégünk, a LovasLED választékában fehér és színes, valamint színváltós (RGB, RGBW, Intelligens) LED szalagok, egy- és két oldalú LED szalagok, szerelési anyagok, fényerőszabályzók, távirányítók, érintő- és közelítéskapcsolók, valamint tápegységek és adapterek találhatók.

Kizárólag magyarországi forgalmazó LED szalagjait kínáljuk, mely magasabb minőséget képvisel, mint az internetes piactereken – a Keletről vagy a tengeren túlról – rendelhető tucattermékek, nem is beszélve a valós garanciáról. 100 százalékban magyarországi értékesítőként valós garanciát vállalunk. A külföldi székhellyel rendelkező webáruházakkal szemben a garanciát nálunk biztosan érvényesíteni tudod!

A LED szalagot hűtőfelületen, azaz alumínium profilon ajánlott elhelyezni a magasabb élettartam megőrzésének érdekében. Rejtett világításoknál sem elegendő csak ráragasztani a díszlécekre, mert úgy gyorsan tönkremennek.

A fehér LED szalagok többféle színhőmérsékletben választhatók: melegfehér, természetes fehér, hidegfehér és kékes fehér. Színhőmérsékletük 2200 és 9000 Kelvin között mozog. Fényerőben is széles a kínálat: a dekor fényerejűtől egészen az extrém fényerejűig (180 és 2600 Lumen/méter között) rendelhető.

A legnépszerűbb a melegfehér LED szalag, mely magas színvisszaadási indexű. A magas CRI arányának köszönhetően az adott helyiség, tér természetes színeit a legvalósághűebben adja vissza.

Vannak színes LED szalagok is, melyek választhatók kék, sárga, piros és zöld színben, illetve színváltós változatban. RGB és RGBW változatban készülnek a színváltós LED szalagok. Az RGB a három fő alapszín – a piros, a zöld és a kék – különböző mértékű keverésével jeleníti meg a színeket. Az RGBW-t már kiegészíti egy meleg fehér szín, így érve el a tökéletes hatást, hiszen egyetlen LED lámpatest biztosíthatja külön-külön a színes hangulatvilágítást és a fehér fényt. Egyedi igény esetén ezen szalagokhoz megfelelő vezérlés is kérhető.

A különböző színek előállításához DMX vezérlőre van szükség. A intelligens LED szalagok címezhetők 1 vagy 3 LED-enként, azaz a szalag 1 vagy 3 LED-enként állítható különböző színűre.

LED szalagokkal készülnek a modern lakberendezési trendekből ma már elengedhetetlen vonalfények is. A vonalfény tökéletes megjelenése, fényereje érdekében a minél sűrűbben elhelyezett a LED diódákat ajánljuk, így a pontosodás elkerülhető. A gazdaságosabb működtetés és hosszabb élettartam eléréséhez fényerő szabályozás szükséges.

A LED szalagok – feszültségi értékek alapján – 12 Volt vagy 24 Volt változatban kaphatók. A 24 V-os LED szalagot nagy teljesítményű fényerő-szabályozásnál javasoljuk, a vékonyabb keresztmetszetű vezérlésekhez. A fényerő-szabályozási jelszinthez kevesebb vezérlőre van szükség, a fele annyi áramerősség miatt. Hátránya, hogy ritkábban lehet vágni, kb. 100 milliméterenként.

Webáruházunkban csak prémium minőségű LED szalagokat értékesítünk, áruk széles skálán mozog. A réz vastagsága, a LED elhelyezkedésének sűrűsége, valamint elhelyezési típusa nagyban meghatározza az árfekvését. Az általunk forgalmazott LED szalagokra 2-5 év garanciát vállalunk, a megfelelő tápegység használata és alumínium profilon való elhelyezés esetén.

Az internetes nemzetközi piactereken többek között azért tudják olcsóbban kínálni a szalagokat, mert azok rézrétege vékony, így kisebb teljesítményűek és garancia sem érvényesíthető rájuk.

 

Magyar lámpatestgyártóként szaktanácsadásainkkal segítjük a kommunikációt az ügyfél és a szakipar (villanyszerelő, lakberendező, kivitelező) között, például fényerő-szabályozásban, ki-be kapcsolási vezérlésekben (DMX, DALI, PWM), valamint intelligens házaknál egyedi vezérlőelektronikák és lámpatestek kapcsán.

Termékkínálatunkban jó minőségű és egyedi LED szalag szerelési segédanyagok is megvásárolhatók. Egyediségük abban rejlik, hogy a forrasztást helyezik előtérbe, azaz olyan csatlakozási kiegészítésekkel készülnek, melyek segítik a tökéletes forrasztást, garantálva így a hosszabb élettartamot. A szerelési kábelek vastagabb keresztmetszetűek, a színek egyértelműen segítik a színhelyes ráforrasztást a vezetékre.

Figyelünk a LED szalag teljesítményére is, méterenként adjuk meg. A hozzá tartozó tápegység értéket 20 százalékkal magasabbra tervezzük.

Érdeklődj az aktuális készletről, keress minket elérhetőségeinken!

RGB és fehér LED szalag

info@lovasled.hu
+36301757575

SZÍNHŐMÉRSÉKLETI SKÁLA

LED szalag színhőmérsékletek

MagyarEnglish