Fogyasztó barát tájékoztató

Tanúsítvány
SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Szavazás
Fő kategória >

LED izzók


LED izzó – Retrofit fényforrás otthonodban

 

A legtöbb háztartásban a hagyományos izzókat már felváltották a retrofit, azaz LED fényforrások. Kínálatunkban hosszú élettartamú – PHILIPS és OSRAM – LED izzókat kínálunk, akár 3-5 év garanciával.

 
Napjainkban a világítástechnika csúcsát a LED modulok képviselik, de hazánkban a legtöbb család még mindig LED izzókat alkalmaz világításra. Ezek nem nyújtanak maximális komfortot, nem biztosítják az irányíthatóságot és nem aknázzák ki a világítástechnikában rejlő lehetőségeket. Ugyanakkor egyszerű, olcsó, de hosszú távú megoldást adnak.

Tudod azt, hogy egy LED izzó vásárlásakor mire kell odafigyelned? Nem mindegy, hogy melyiket veszed le a polcról! Ha egy lámpatesten vagy akár egy szobán belül más színhőmérsékletű, más típusú LED fényforrást használsz, garantáltan elégedetlen leszel az eredménnyel.

A LED izzókat körültekintően kell kiválasztanod, ebben nyújtunk most segítséget. Míg régen a hagyományos izzóknál elegendő volt, ha az adott Watt értéket figyelembe vetted, hiszen pontosan tudhattad, milyen teljesítményre számíthatsz. A LED fényforrások esetében azonban sok mindenre oda kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy valóban igényeidnek megfelelő fény töltse be otthonodat.

A különböző gyártók változatos teljesítménnyel gyártják a LED izzókat, így eltérő lehet a végeredmény színben és fényerőben még akkor is, ha ugyanaz az adat van megadva. Hiába mutatja mindkét izzó csomagolása, hogy 7 Wattos a LED, a fényerejük különbözhet egymástól. Ezért fontos azt is megtekintened a papíron, hogy mekkora a Lumen értéke, azaz a fény ereje. Minél magasabb azonos teljesítmény mellett, annál nagyobb lesz az izzó által kibocsátott összes fény, azaz a teljes fényerő.

A LED izzó kiválasztásánál arra is oda kell figyelni, hogy milyen színhőmérsékletű fényforrást szeretnél. Létezik melegfehér (2200-3500 Kelvin), természetes fehér (4000K-5000 Kelvin) és hidegfehér (6000-9000 Kelvin) színhőmérsékletű LED izzó. Összehasonlításként: a hagyományos izzó színhőmérséklete 2800K körül van.

A lakásokba, szállodai szobákba a melegfényű izzók a megfelelőek, melyek visszaadják az adott helyiség természetes színeit. Hidegfehér izzók semmiképpen sem ajánlottak, még akkor sem, ha a Lumen értékei magasabbak.

Nem utolsó sorban döntened kell az izzó formájáról (gyertya, gömb, hosszúkás, stb.), valamint a búra színéről (átlátszó, matt, homályos) is. Ez utóbbi nagyban befolyásolja, hogy a fény erejét a lámpatesten keresztül.

Cégünk, a LovasLED által forgalmazott PHILIPS és OSRAM LED izzók magas minőséget képviselnek, élettartamuk hosszú, és akár 3-5 év garanciát is biztosít hozzá a gyártó. Kínálatunkban vannak alap, Pro és Master minőségű LED izzók, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő jó, magas vagy kiváló minőségű terméket.

Nem ajánljuk és nem is forgalmzunk olcsóbb, gyenge minőségű izzókat, mert azok rövid élettartamúak és hamar veszítenek fényerejükből.

Most már nincs is más hátra, mint hogy kiválaszd a megfelelő foglalatot. Tekintsd meg kínálatunkat!

Foglalattípusok:

  • Függesztékekbe, csillárokba, mennyezeti-, illetve álló és asztali lámpákba ajánljuk:

E27 -es foglalat (foglalat része 27 mm széles, feje: hagyományos körte, vagy kisgömb)

E14 -es foglalat (foglalat része 14 mm széles, feje: kisgömb, vagy gyertya)

G9 -es foglalat

G4 -es tűlábas foglalat

  • • Spot lámpákban, spot keretekben alkalmazott fényforrások:

GU10 -es foglalat (sokan bajonett zárasként ismerik, 230V-on üzemel)

GU5.3 -as tűlábas foglalat (vagy Gx5.3, vagy GU5,3-as néven is elterjedt, 12V-on üzemel, működtetéséhez 12V-os tápegység szükséges, általában MR16-os fejeléssel)

GU4 -es foglalat (általában MR11-es fejeléssel)

  • • Mélysugárzó spotlámpatestbe:

G53 -as foglalat (AR111 fejeléssel)

 

Nézd meg a teljes LED izzó kínálatot!

TOP termékek
MagyarEnglish